Masterclass Lean Six Sigma en Hospitality dashboard succesvol

20/07/2012 0
Masterclass Lean Six Sigma en Hospitality dashboard succesvol

John Verberne, facilitair manager Deventer Ziekenhuis: “Wij passen Lean Six Sigma toe in ons ziekenhuis en dat heeft op vele gebieden tot echt hele goede verbeteringen geleid en geld opgeleverd. Het mooie van de methode is dat je werkt vanuit de kracht van de medewerkers en het management zelf. Samen betere resultaten boeken dus. We hebben Lean Six Sigma onlangs gepresenteerd aan collega zorginstellingen tijdens een kennis- en netwerkbijeenkomst van het ZorgGilde en iedereen was verbaasd van de resultaten en wilde daar meer van weten. Vandaar dat deze workshop is georganiseerd.”

Op 20 september 2012 heeft de masterclass plaatsgevonden met 22 deelnemers.
Bijna zonder uitzondering waren de deelnemers zeer te spreken over de masterclass en willen met het geleerde ook aan de slag.

Wat is Lean Six Sigma?
Lean Six Sigma is een wereldwijd bewezen en toegepaste methodiek die een aantoonbare en duurzame verbetering van het bedrijfsresultaat oplevert. Hierbij ligt de focus op wat de klant écht belangrijk vindt. Deze aanpak leidt tot het tegelijkertijd reduceren van kosten, het verhogen van de klanttevredenheid én het verkorten van de doorlooptijd. Hierbij wordt geïnvesteerd in uw eigen mensen en gebruik gemaakt van hun kennis en kunde. Lean Six Sigma biedt een framework waarmee een organisatie op een gestructureerde wijze continu kan verbeteren. Het implementeren van Lean Six Sigma geeft een organisatie een doelgerichte aanpak om de strategie om te zetten naar concrete resultaten en succesvoller te zijn dan haar concurrenten.
Kijk ook op dit filmpje.

Hospitality dashboard
Gastvrijheid heeft vaak een emotionele kant wat een ervaring in de ogen van klanten extra gedenkwaardig kan maken. De sleutel om waarde te creëren is de vaardigheid om je emotioneel met klanten te binden om een emotioneel ‘ wow’ effect te bereiken. Hiervoor heb je enthousiaste en gemotiveerde medewerkers nodig. Met het Hospitality dashboard kunnen organisaties sturen op medewerker- en klanttevredenheid. In het dashboard is ook het effect op de winstontwikkeling zien.

De masters
De masterclass werd verzorgd door Yohan van der Bijl, Master Blackbelt Lean Six Sigma bij ProjectsOne en Arno Gudden, Business Development Businessconcern.


Het programma bestond uit:
10.00 Ontvangst
10:30 Welkom
10:35 Valt er iets te verbeteren?
De inleiders Yohan van der Bijl en Arno Gudden in gesprek met de zaal. Zij informeren naar mogelijke problemen in zorgorganisaties en hoe groot die problemen zijn. Zijn er cijfers bekend c.q. wordt er gemonitord?
11:00 Introductie Lean Six Sigma door Yohan van der Bijl
12:15 Lunch
13:15 De route naar verbeteren door Yohan van der Bijl
14:25 Monitoren en sturen met een dashboard – Hospitality Dashboard door Arno Gudden
15:15 Mogelijkheid tot stellen van vragen.
15:30 Netwerken met borrel

De masterclass vond plaats in Hotel De Nieuwe Wereld, onderdeel Rijn IJssel college, Marijkeweg 5 in Wageningen


Reageer »