Commissie van aanbeveling

Kees Theeuwes

directeur de Wever, Tilburg
winnaar Gastvrijheidszorg Award 2009 en 2012

We hebben hartstikke veel kennis voorhanden in de zorgsector zelf. We moeten en kunnen daar
absoluut veel meer mee doen. Ik vind dit initiatief om met een digitaal platform en met een netwerk, waarin elkaars kennis op basis van concrete praktijkervaringen inzet is, echt geweldig. We moeten in onze sector eens wat meer gaan doen i.p.v. praten. Ik wil me daar graag hard voor maken’.
‘Gewóón doen, gewoon dóén!

Theo Pieper

voedingsadviseur Livio, Enschede vice president Koksgilde
Koksgilde bestuursvertegenwoordiger in ZorgGilde

Investeren in gastvrije zorg werkt. Dat merk ik maar al te goed in het project Gastvrijheidszorg met sterren, dat het Koksgilde mede geïnitieerd heeft. Ik ben er trots op dat het Koksgilde het initiatief heeft genomen voor het ZorgGilde. Een geweldige stimulans om meer belevingsgerichte zorg te realiseren.

Ada van de Vendel

ex-clustermanager Saffier, Den Haag
winnaar Gastvrijheidszorg Award 2008

Gastvrijheid is iets wat je deelt waardoor de ander zich gezien voelt. In het delen van ervaringen laat je jezelf zien, waarbij de ander een groter gebied van gastvrijheid kan ontmoeten.

Hans Everse

teamleider keuken Cleijenborch, Colijnsplaat

Ik vind het ZorgGilde een belangrijke aanvulling voor onze zorginstelling om iedereen – in elke
discipline – de mogelijkheid te bieden in een netwerk met vergelijkbare en andere zorgaanbieders te laten beleven hoe we “mensgerichte” zorg het beste vorm kunnen geven. Met elkaar en voor elkaar: voor mekaar!

Diana Hendriks-Pronk

operationeel manager verpleegafdeling
Deventer Ziekenhuis

Gastvrijheid zou een speerpunt van uw instelling moeten zijn. De centrale gedachte is dat gastvrijheid van ons allemaal is en in ons allemaal zit. Bewustwording en communicatie zijn sleutelwoorden voor gastvrij(er) handelen. Hoe gastvrij ben jij als zorgverlener? Hoe kun jij samen met andere zorgverleners je organisatie nog gastvrijer maken?

Sjaak Jobse

manager keuken Zorgstroom, Middelburg

Zorgkosten rijzen de pan uit. Als lid van het ZorgGilde beschik je over de breedste kennis om kosten te beperken en te zorgen dat betaalbaar “zorgen zonder zorgen” weer plezier gaat geven’.

Camille Verhagen

hoofd facilitaire dienst GGZ Emergis, Kloetinge
winnaar Gastvrijheidszorg Award 2011 en 2012

Niet het proces, maar de klantbeleving is leidend in al ons
handelen. Het samenspel tussen medewerkers van de
zorgverlening en dienstverlening is daarbij van vitaal belang. Samen kom je tot het best passend zorgaanbod voor je cliënten.

Gerton Dimmedal

coördinator restauratieve voorzieningen
Psychogeriatrisch Zorgcentrum Lisidunahof, Leusden

Medewerkers van alle disciplines in de zorg moeten ervoor zorgen dat we niet meer in kolommen van de zorg denken, maar dat we met z’n allen tevreden bewoners en gasten krijgen/hebben. Ook is het onze zorg dat cliënten/bewoners een situatie krijgen die zoveel mogelijk is afgestemd op hun
thuissituatie!

Peter Fidder

Hoofd catering Ziekenhuis St. Jansdal, Harderwijk

John Verberne

Manager Facilitair bedrijf Deventer Ziekenhuis
Gastvrijheidszorg Award 2011

Bij het Zorggilde ben je gewoon “thuis” met je eigen collega’s uit de zorg. We zorgen goed voor onze zieke gasten en doen gewoon alles voor ze. De horeca wordt de gastvrijheid sector genoemd maar is onze sector dat niet? We mogen dat met onze bescheidenheid best nog meer roepen en met elkaar delen. In onze zorgsector beleef je oprechte gastvrijheid en voelt de gast zich thuis!

Ben ellenbroek

Hoofd voeding & restauratieve dienst
Carinova woonzorg, Deventer

Kees Vink

Zorgmanager Amares:
GGZ Kinder- en jeugdpsychiatrie, Kloetinge
Gastvrijheidszorg Award 2011